wie is hij baret Mike Janga studeerde bouwkunde aan de HTS en architectuur aan de TH te Delft. Bij prof. Herman Hertzberger studeerde hij in 1977 af op een ontwerp voor de toenmalige gelddrukkerij Joh. Enschedé in Haarlem. Samen met zijn studiepartner Sacha Koenes ontving hij daarvoor een prijs vanwege de originaliteit.

Tijdens en na zijn studie werkte hij als medewerkend architect bij architectenbureaus. In 1982 vestigde hij zijn eigen bureau en ontwerpt hij voor particulieren en professionele opdrachtgevers. Mike Janga was initiatiefnemer van de (internationaal) reizende tentoonstelling "Altijd op Reis" van architecten uit de voormalige Nederlandse koloniën. Bovendien deed hij mee aan het studieproject in Amsterdam Zuidoost "Op blote voeten door het huis".

Mike Janga ontving een aantal prijzen en vermeldingen: de themaprijsvraag voor "Tijdelijk wonen" te Almere; de eervolle vermelding voor "Het hofje voor de 21ste eeuw" te Haarlem; eerste prijs voor een restaurant bij de Veerplas te Haarlem (besloten prijsvraag).

Gedichten schrijft Mike Janga ook (zie: de bundels Nieuwe Nederlandse Dichtkunst en Lachen mag van God). In het kader van Poetry International 1983 schreef hij een prijswinnend visueel gedicht "Haalt mijn gedicht 1984?".

Download een lijst van activiteiten van Mike Janga